Weimaraners

 

Of Kyrandors Home

     
     
 
 

Dzinny

Of Kyrandors Home

 

Dzinny Of Kyrandors Home is een teefje welke in onze eigen kennel geboren is op 23-04-2006 uit het tweede nest van Nova (totaal 7 pups: 5 teven en 2 reuen).

 

Dzinny is vernoemd naar de moeder (Dzinny van Jagershorst) van onze 1e weimaraner Andor van de Drususbron.

De naam Dzinny betekent: "Ginny in the bottle" oftwel: "de geest in de fles" (van het sprookje Aladin). The 'grey ghost' dus !

 

Gegevens Dzinny:

NHSB: 2605663

HD-A Norbergwaarde 36 Botafwijking 0
Exterieur:
Uitmuntend 1U CACIB beste teef gebruikersklas Hoogstraten, België 2008 Zie keurrapport.
VJP 60 sil.

HZP 175 sil. (beste Hündin - 1e Preis)
Gebruikshondencertificaat FCI
Ingeschreven in gebruikshondenregister WSH

WF 1/WG 2

 

Gegevens Vader:

Pablo vom Werratal
90/02  DGStB 53924

geboren: 17-11-2001
Form-/Haar-/Gesamtwert: Sg/Sg/Sg
HD-A2

WG 1, WF 1, VJP 65, VGP 303/1 ÜF

 

Gegevens Moeder:

Nova Equinoctia Of Kyrandors Home

NHSB: 2287143
HD-B1
ringkwalificatie: 1 Uitmuntend beste Teef CAC open klas Mol, België 2002,  1 Uitmuntend VDH Dortmund, Duitsland, 06-05-2005, Nova is op alle shows altijd met een Uitmuntend beoordeeld.

Jachtdiploma KNJV-B

GG1 Federatie Hondensport Nederland

 

Showresultaten Dzinny:

Werkresultaten Dzinny:

  • 21-04-2007: VJP 60 sil. Hierbij viel Dzinny in de prijzen als enigste teef met 'sichtlaut'. Gewonnen prijs: een bokjacht in Duitsland. Zie rapport.

  • 22-09-2007: HZP 175 sil. Hierbij was Dzinny van de 20 deelnemende honden wederom de enigste hond met 'sichtlaut'. Gewonnen prijs: Een patronentas voor de jacht. Zie rapport.

  • 06-12-2008: GGB bij FHN Kyon

Haar Karakter:  (sterrenbeeld: Stier)

Dzinny is vriendelijk en trouw, het liefst zit ze in de buurt van het baasje. Ze vindt een beetje luieren in de mand heerlijk en is erg dol op lekkere hapjes (nou zeg maar gerust: ze is er bezeten van). Ze houdt van regelmaat en doet het liefst alles op vaste tijdstippen.

Dzinny is een erg energieke hond. Met een gestaag tempo houdt ze lange wandelingen prima vol, daarna vindt ze het ook heerlijk om veel te mogen slapen. Maar eenmaal op gang is er geen houden meer aan en blijft ze langer doorgaan dan een andere hond. Er zit een 'power' en energie in Dzinny, dat wil je niet weten ! Ze is ontzettend krachtig en sterk ! Dzinny is ook een enorme 'knuffel' en een goede werkhond. Ze is oersterk en vindt het prettig om karweitjes te doen voor de baas. Het is een echte 'werker' en doorzetter !

Onderstaande karakteromschrijving is letterlijk die van Kyra. Hierin lijkt ze danook als 2 druppels water op haar oma Kyra :-)

Dzinny gaat zeer sterk af op haar natuurlijke instincten. Ze is bijzonder intelligent en ze weet meteen haarfijn of iemand deugd ja dan nee. Dzinny is ook zeer waaks. Als ze het ècht niet vertrouwd kan ze zeer fel zijn. Ze laat niemand toe als wij er zelf niet zijn. Een hele goede en fijne eigenschap vinden wij. Ze mag ons en onze 'huis en haard' wat dat betreft gerust beschermen vinden wij. Zijn wij erbij dan is er geen probleem en kan iedereen bij ons binnenkomen. Als wij het vertrouwen, vertrouwt zij het ook !

Dzinny vind het heerlijk om mee op jacht te gaan en is bijzonder gewiekst en een topjachthond. Ze staat het wild perfect voor. Als zij niet voorstaat, dan zit er ook niks ! en als alle andere honden het geschoten wild niet kunnen vinden... Dzinny vind het altijd feilloos en brengt het wild trots binnen. Dit tot groot genoegen van de jagers. Vanwege haar uitstekende veldwerk op de jacht wordt Wim met Dzinny regelmatig voor jachten in het buitenland uitgenodigd.

 

Dzinny kwam uit de Campbell puppytest met de volgende beoordeling in de categorie: Sterke Will to Please:

Onderzoekend en behoorlijk dominant / Past in de meeste gezinnen / Is erg op mensen gericht.

Leert graag en snel, maar heeft een heel strakke begeleiding nodig om niet tot een plaag in en buiten het gezin te worden.

 

Overige opmerkingen door de gedragsdeskundige als aanvulling op de puppytest:

Laat héél leuke dingen zien, apporteert direct. Vindt het leuk om dingen te doen voor de baas.

Je moet als eigenaar wèl serieus met dit hondje aan de slag.

 

Kortom, een prima hond voor ons, want er gaat heel wat met haar getraind worden. Een lekkere pittige tante die haar dosis energie ook op jachtgebied prima bij ons kwijt zal kunnen en haar intelligentie ten volle mag gaan benutten. Wij hebben er enorm veel zin in om deze hond op te gaan voeden en zien dit wederom als een echte uitdaging om het beste in haar naar boven te halen.

 

Haar nesten: Met Dzinny hebben we 3 nesten prachtige, gezonde pups gekregen. Haar 1e nest heeft Dzinny gekregen met Anro von der Habichtseiche. Er zijn uit deze combinatie 3 teven en 7 reuen geboren. Dzinny was in het begin echt overrompeld door zoveel 'kids' maar ontpopte zich eveneens als een supermoeder. Alle pups werden van meet af aan door haar goed verzorgd, gespeend (tot zelfs aan het laatst toe) en schoongehouden en als we een puppy wilden wegen keek ze met grote ogen, waar haar pup naar toeging. Ze hield alles en iedereen nauwlettend in de gaten.

Haar 2e nest heeft Dzinny gekregen met Ben vom Forsthaus Fasanerie. Uit deze combinatie zijn er 4 teven en 3 reuen geboren (waarvan helaas 1 teefje doodgeboren). Bij haar 2e nest wist Dzinny precies wat er van haar verwacht werd en omdat het nu een kleinere nest was kon ze er zelf ook meer van genieten. Ze vond het zichtbaar heerlijk om moeder te zijn en was heel beschermend voor haar kleintjes.

Om reden dat de pups uit de laatste nest met Ben vom Forsthaus Fasanerie zowel qua karkater, jachtkwaliteiten en exterieur, ons zéér erg aanspraken en wij met deze nest een hele goede nestbeoordeling kregen op de Jongehondendag van de WSH, deed ons beslissen om het 3e nest van Dzinny met Ben te gaan herhalen. Uit deze combinatie wilden wij danook zelf graag een teefje gaan houden.

Haar 3e nest heeft Dzinny dus wederom gekregen met Ben vom Forsthaus Fasanerie. Uit deze combinatie zijn er 6 teven en 4 reuen geboren (waarvan helaas 1 teefje doodgeboren). Dzinny bleek wederom een uitstekende en zeer zorgzame moeder voor haar pups te zijn. Uit deze nest hebben we Gyalta Gioya Of Kyrandors Home (roepnaam: Yalta) in ons gezin mogen opnemen.

 

 
 
Weimaraners Of Kyrandors Home || Dieze 85 || 5061 NW Oisterwijk || Tel. 013 - 5234550 || www.ofkyrandorshome.nl