Weimaraners

 

Of Kyrandors Home

     
 
 

Nova

Of Kyrandors Home

Klik op de foto om originele grootte te bekijken

   

Nova Equinoctia Of Kyrandors Home is in onze eigen kennel geboren op de magische datum 20-02-2000 / 06-02-2014

uit het eerste nest van Kyra (totaal 8 pups, 3 teven en 5 reuen).

Uit de combinatie: Vader: Ben vom Eulengrund (afkomstig uit Duitsland DGSTB 45767) en

Moeder: Kyra vom Entenfang (NHSB 2032676).

 

Nova Equinoctia Of Kyrandors Home.

Waarom deze namen ? Nou om voor ons heel bijzondere redenen:

  • Nova is latijns voor NIEUW (wat wij wel heel erg van toepassing vonden op ons 1e eigen gefokte/nieuwe hondje) en

  • Equinoctia is het egyptische verschijnsel waarbij de dag en de nacht even lang zijn en bij zonsopgang het beeld van Ramses (van de Ramsestempel) en 3 van de 4 goden van de Abu Simbel tempel door de zon gelijktijdig belichten; een lichtverschijnsel wat enkel op 20 februari en 20 oktober zichtbaar is !

 

Gegevens Nova:

NHSB: 2287143               

HD-B1
Exterieur:
1 Uitmuntend beste Teef CAC open klas Mol België 2002, 

1 Uitmuntend VDH Dortmund, Duitsland, 06-05-2005,

Nova is op alle shows altijd met een Uitmuntend beoordeeld.

Jachtdiploma KNJV-B

GG1 Federatie Hondensport Nederland

 

Nova is op 6 februari 2014 op hoog bejaarde leeftijd (op 2 weken na 14 jaar oud) ingeslapen.

 

Gegevens Vader:

Ben vom Eulengrund

Geboren 19-4-1995   

DGSTB 45767, WZB 186/95

HD B1   

Formwert: Sehr Gut, Haarwert: Gut

VJP (61 punten), HZP (157 punten), VGP (326 punten)

 

Gegevens Moeder:

Kyra vom Entenfang

Geboren 8-10-1995       

NHSB 2032676

HD Tc (B1)

Ringkwalificatie: Zeer goed

B-diploma Diana jachthondenopleiding

FHN GG1

 

Haar Karakter: (sterrenbeeld: Vissen)

Nova was een vriendelijke en zachtmoedige hond, die erg gevoelig was voor sfeer. Eigenlijk was er maar één woord op haar van toepassing: LIEF !

Nova was een echte 'knuffel' die het liefst op schoot klom of aan je voeten zat. Ze was een zeer aanhankelijke, superlieve 'vrijdoos' en dol op mensen en kinderen. Het was een echte 'allemansvriend'. Ze vond echt iedereen leuk. Ze vond het heerlijk om aangehaald te worden en kon er geen genoeg van krijgen. Ze was met recht ons 'zonnetje in huis'. Ze was altijd vrolijk en blij, en kwispelde de hele dag. Als je even je dag niet had, dan voelde Nova dat feilloos aan en kwam ze je meteen opvrolijken. Wèl was ze vooral 's-avonds en 's-nachts zeer waaks. Zo lief en onschuldig als ze normaal was, zo waaks was ze als ze het 's-nachts niet vertrouwde. Ze bleef dan blaffen totdat wij met haar gingen kijken of 'de kust veilig' was. Een hele goede en fijne eigenschap vonden wij. Ze mocht ons en onze huis en haard wat dat betreft gerust beschermen vonden wij.' Nova had een enorme passie voor de jacht en was dan ècht bepaald geen 'lady'. Ze ging over water, dwars door struiken, doornen en prikkeldraad. Dit hinderde haar absoluut niet. Ze had er ècht alles voor over om het wild op te sporen. Opdrachten voerde ze graag uit omdat ze zich graag nuttig maakte. Nova had ondanks haar jachtopleiding ook veel van de kunsten en trucjes van haar moeder Kyra afgekeken tijdens de jacht en later leerde ze zelfs nog bij van haar dochter Dzinny.  Met het ouder worden zagen we haar ècht groeien in de jacht en steeds beter worden in het veld. Nova kon zowel lui als heel actief zijn. Nova was ook een hond die dol was op water en zwemmen. Ze kon heel voorzichtig zijn met kleine kinderen en jonge dieren en was zeer waakzaam en trouw.

 

Haar nesten: Met Nova hebben we 2 nesten prachtige, gezonde pups gekregen. Haar 1e nest heeft Nova gekregen met Adorable Bleaser Of Weimar's Joy. Er zijn uit deze combinatie vier teven en drie reuen geboren. Vanaf de eerste pup al gedroeg Nova zich als een supermoeder. Alle pups werden van meet af aan door haar goed verzorgd, gespeend (tot zelfs de 8e week toe) en schoongehouden en als we een puppy wilden wegen keek ze met grote ogen, waar haar pup naar toeging. Ze hield alles nauwlettend in de gaten.

Haar 2e nest heeft Nova gekregen met Pablo vom Werratal. Uit deze combinatie zijn er 5 teven en 2 reuen geboren. Tijdens haar 2 nesten vond Nova het heerlijk om moeder te zijn. Ze genoot er zienderogen van en bleef de pups tot het eind van de 8 weken voeden, verzorgen, schoonhouden enz...

 

Uit Nova's 2e nest hebben we onze teef Dzinny Of Kyrandors Home aangehouden.

 

Wat ons steeds opnieuw verrastte was dat iedereen bij de 1e kennismaking steevast 'viel' voor ons Nova. Pupgegadigden hadden meerdere malen bij ons aangegeven Nova wel mee te willen nemen i.p.v. een nieuwe pup met de opmerking: "Laat die pup maar zitten, wij nemen Nova wel !" Nova kon echt iedereen 'inpakken' met haar lieve snoet. Zo vertelde laatst iemand ons: "Nova is héél speciaal, zij heeft een héél mooi aura om zich heen !" Dat zijn hele mooie uitspraken waar we dan ook heel trots op zijn.

 

 
 
Weimaraners Of Kyrandors Home || Dieze 85 || 5061 NW Oisterwijk || Tel. 013 - 5234550 || www.ofkyrandorshome.nl