Weimaraners

 

Of Kyrandors Home

     

 

 

Yalta

Of Kyrandors Home

 

Op 3 oktober 2016 is ons H-nest, ofwel ons 'koningsnest' van 5 teefjes & 5 reutjes geboren

uit de combinatie: Enno von den Wupperhöfen & Gyalta Gioya Of Kyrandors Home !

 

Gyalta Gioya Of Kyrandors Home (roepnaam: Yalta)

Een teefje welke in onze eigen kennel geboren is op 10-03-2013 uit het derde nest van Dzinny (totaal 9 pups: 5 teven en 4 reuen). Zij is onze eigen 'nieuwe aanwinst' en blijft dus bij ons in Oisterwijk bij wonen.  Ze zal door ons klaargestoomd worden voor de show alsook voor de jacht en zal door Wim op de praktische jacht ingezet gaan worden. Het is onze 5e weimaraner. We hebben er ontzettend veel zin in om het beste in haar naar boven te halen.

 

De geweldige naam Yalta betekent eigenlijk WIJS ! We hebben een geweldige levensgezel uitgekozen, die niet alleen een fantastische persoonlijkheid heeft, maar ook een opwindende naam. Het is precies de omschrijving wijs die recht doet aan onze nieuwe hond.

 

Gegevens Yalta:

NHSB: 2915980

HD A Norbergwaarde 40 Botafwijking 0 (HD-uitslag)
VJP 66 Spurlaut en Sichtlaut.
FHN SHH en GG-B

Certificaat Zweetwerk

KNJV-B 62

Exterieur: 1U in de tussenklasse korthaarteven op Belgische Clubmatch in Westerlo 31-08-2014.

Exterieur: 2U + res CAC eindronde beste korthaarteef op Belgische Clubmatch in Westerlo 31-08-2014.

Exterieur:  4U in de open klasse korthaarteven op Nederlandse WSH Clubmatch in Nieuwegein 17-05-2015.

 

Gegevens Vader:

Ben vom Forsthaus Fasanerie
WZB 390/06   DGStB 60430

HD B1

Exterieur: Vorzüglich/Sehr Gut = Vorzüglich

VJP 67 punten

HZP 172 punten.
VGP 273 III Preis
WF 1/WG 2

 

 

Gegevens Moeder:

Dzinny Of Kyrandors Home

NHSB: 2605663

HD A Norbergwaarde 36 Botafwijking 0
Exterieur:
Uitmuntend 1U CACIB beste teef gebruikersklas Hoogstraten
VJP 60 sil.

HZP 175 sil.
Gebruikshondencertificaat FCI
Ingeschreven in gebruikshondenregister WSH

WF 1/WG 2

 

Werkresultaten Yalta:

  • 13-04-2014: VJP 66 sil (sichtlaut) & spl (spurlaut). Zie rapport.

  • 22-11-2014: FHN diploma SHH (Sociale Huis Hond). Zie rapport.

  • 23-11-2014: Certificaat Workshop Zweetwerk WSH te Budel. Zie rapport.

  • 21-12-2014: Certificaat Winteropleiding KNJV jachthondenopleiding te Vught. Zie rapport.

  • 30-05-2015: Diploma KNJV jachthondenopleiding te Vught. Zie rapport.

  • 29-11-2015: FHN G&G-B diploma (Gedrag en Gehoorzaamheidsexamen B). Zie rapport.

Showresultaten Yalta:

  • 31-08-2014: 1e exterieurshow voor Yalta op de Belgische Clubmatch in Westerlo met als resultaat: 1U in de tussenklasse ! En dus doorgegaan naar de volgende ronde voor beste korthaar teef: 2U behaald en dus ook nog een mooie Reserve CAC + beker mee naar huis! Yalta heeft het super goed gedaan voor haar 1e keer ! MEGATROTS !

  • 17-05-2015: WSH Clubmatch in Nieuwegein: een mooie plaatsing 4U in de open klasse met stevige concurrentie in de showring !

Haar Karakter:  (sterrenbeeld: Vissen)

Yalta is een echte lieverd. Haar warme, gevoelige en aanhankelijke aard zorgt ervoor dat het soms lijkt of zij precies weet wat iemand nodig heeft. Als je bijvoorbeeld verdrietig bent, zal zij heel lief haar kop op je schoot leggen, om je te troosten. Zij knuffelt graag en vindt het heerlijk om erbij te horen en ligt het liefst overal aan onze voeten. Ook kijkt ze graag TV... vooral naar dieren ! Ze is een èchte zwemfan, zomer èn winter, en loopt waanzinnig graag naast de fiets. Daarnaast is ze ook onstuimig en een rauwdouwer die buiten overal doorheen vliegt, waarbij ze zich te pas en te onpas wel eens openhaalt aan prikkeldraad, takken en struiken...

De hond geboren onder het sterrenbeeld Vissen is een hond die graag zwemt en dolgraag een strandwandeling maakt. Haar ingewanden zijn gevoelig voor vreemd voedsel, dus laten we haar best niks buiten op straat opeten. Van al te veel verandering en drukte houdt zij eigenlijk niet en is dus ook niet goed voor haar. Yalta is een ontzettend speels hondje die haar eigen spelletjes bedenkt en ze heeft een ware handdoek- en pantoffel-fettish. Deze zijn niet 'veilig'... dagelijks moet er door haar mee 'gespeeld' worden. Gelukkig sloopt ze niks. Een Vissen-hond houdt wel erg van gezelligheid, zij zal vrolijk zijn als er mensen op bezoek komen, maar daarna heeft zij enkele uurtjes nodig om weer bij te komen. Sommige Vissen-honden houden zelfs van muziek. Dan komt zij bij je zitten als je zelf muziek maakt of de radio aan hebt staan. Als je als vreemde bij ons komt, is Yalta eerst een beetje afstandelijk/gereserveerd. Maar dat is een beetje weimaraner-eigen. Maar als ze eenmaal door krijgt dat alles goed is is ze snel gewend en wil ze spelen en knuffelen en kruipt dan ook graag bij je op schoot. Als waakhond is zij minder geschikt, omdat zij daar niet fel genoeg voor is. Hoewel zij wel zal waarschuwen als er onraad is (soms zelfs al voordat er werkelijk iets aan de hand is.)

 

Yalta kwam uit de Campbell puppytest met de volgende beoordeling in de categorie: Sterke Will to Please:

"Een makkelijk te benaderen pup die goed contact maakt met de tester. Dwang wordt na licht verzet geaccepteerd. De pup toont interesse in apporteren, is enthousiast over de eend, kijkt goed op bij het schot maar schrikt niet."  

 

Conclusie: "Een teefje waarmee de nieuwe eigenaar veel kanten uit kan. Wel een hondje dat een echte “baas” nodig lijkt te hebben, anders “regelt” zij e.e.a. wel zelf. Ze toont wel “pit” en lijkt makkelijk te stimuleren."

 

Kortom, een prima hond voor ons, want er gaat heel wat met haar getraind worden. Een lekkere pittige tante die haar dosis energie ook op jachtgebied prima bij ons kwijt zal kunnen en haar intelligentie ten volle mag gaan benutten. Wij hebben er enorm veel zin in om deze hond op te gaan voeden en zien dit wederom als een echte uitdaging om het beste in haar naar boven te halen.

 

 

 

Weimaraners Of Kyrandors Home || Dieze 85 || 5061 NW Oisterwijk || Tel. 013 - 5234550 || www.ofkyrandorshome.nl