Weimaraners

 

Of Kyrandors Home

     
 
 

 

A-nest 2000

 

 

In februari 2000 hadden we ons eerste nest pups met Kyra en Ben.

Eindelijk waren we in de gelegenheid om zelf eens de geboorte van Weimaranerpups mee te maken.

Na informatie ingewonnen te hebben bij het fokinformatiecentrum van de Weimaranervereniging hebben we een aantal adressen van dekreuen gekregen uit Duitsland. We wilden namelijk heel graag een dekreu die gebruikt werd in de jacht en geen bloedlijnen had in Nederland. Een goed karakter vonden we hierbij uiteraard ook héél belangrijk.

We zijn gaan kijken bij Guido Bannasch, waar een reu zat genaamd: Ben vom Eulengrund, een mooie donkergrijze weimaraner.

Het was meteen liefde op het eerste gezicht met Ben, zowel voor Kyra als voor ons. Wat was dit een leuke hond ! Hij had schitterende jachtproeven gelopen en daar waar Kyra een steekje liet vallen (waterwerk) lagen zijn kwaliteiten.

 

Toen eindelijk de loopsheid begon zijn we na de nodige progesterontesten bij de dierenarts(om de eisprong vast te stellen), naar Guido en Ben gereden. Ben en Kyra gingen meteen het verliefde stelletje uithangen.

Nadat we, na een liefdesspel van Kyra en Ben (ongeveer 1 uur), een kleine 25 minuten onze honden vasthielden om de honden gekoppeld aan elkaar vast te laten zitten na de dekking, konden we voldaan terug kijken op onze/hun eerste keer.

 

De draagtijd bij de hond is 63 dagen precies, en dan ook precies ! Op 20 februari 2000 (de 63e dag) meldde zich, na een slapeloze nacht van Anne-Marie, de eerste pup om 06.00 uur aan. Teefje Toyah was geboren ! In de komende uren werden er nog 7 weimaranertjes op de wereld gezet. Een nesttotaal dus van 8 pups, 3 teven en 5 reuen. Gezond en wel !

 

De reuen:

Senna Of Kyrandors Home

Boy Of Kyrandors Home

Santos Of Kyrandors Home

Bob Of Kyrandors Home

Braque Of Kyrandors Home

 

De teven:

Toyah Of Kyrandors Home

Dolores Lola Of Kyrandors Home

Nova Equinoctia Of Kyrandors Home

 

De 2-jaarlijkse Jongehondendag van de Weimaranervereniging hebben we danook met alle 8 pups, Kyra en Ben bezocht, (de volledige nest dus), waarbij alle pups voor het eerst op hun exterieur gekeurd werden en met vader en moeder in de ring kwamen voor een algehele nestbeoordeling. Dit is altijd een hele leuke happening en gezellige dag, een soort nestreünie, waar we altijd een "feestje" van proberen te maken. Iedereen vond het héél gezellig en ook heel leuk om de andere pups weer een keer terug te kunnen zien en onderling ervaringen en tips uit te wisselen. Ook konden de pupeigenaren bij diverse stands van de Weimaranervereniging alle informatie krijgen op velerlei gebied en op een informele manier kennismaken met de Weimaranervereniging en daarbij de sfeer van zo'n dag proeven.

 

Met een aantal pupeigenaren hebben we nog regelmatig kontakt, en vaak zoeken we elkaar zo nu en dan eens met de honden op,

of we bellen of mailen met elkaar. Niets moet, alles mag (vrijheid-blijheid), maar de meesten vinden het nog steeds leuk om kontakt met ons te onderhouden. Prima hoor !

 

 
 
Weimaraners Of Kyrandors Home || Dieze 85 || 5061 NW Oisterwijk || Tel. 013 - 5234550 || www.ofkyrandorshome.nl