Weimaraners

 

Of Kyrandors Home

     
 
 

 

B-nest 2001

 

 

Na die prachtige, gezonde 1e nest van Kyra en Ben, wisten we zeker dat we nog één keer uit diezelfde combinatie een nest pups wilden. Dus was onze keus voor de reu wederom op Ben gevallen. We konden ons geen leukere "pappa" indenken

Na een echo bij de dierenarts zagen we 5 kleine embryootje's in beeld verschijnen. Vijf pups waren het zeker, het zouden er volgens de dierenarts hooguit 6 of 7 worden, want er konden er nog wel 1 of 2 verscholen zitten achter de ribben

Op 21 mei 2001, na voor ons 2 slapeloze nachten, zag de eerste pup om 08.00 uur het levenslicht. Om 18.00 uur werd de laatste pup geboren. In totaal 10 pups ! 4 Teven en 6 reuen !  Een enorme verrassing voor ons omdat we zo'n aantal dus ècht niet verwacht hadden. Er brak voor ons een nog drukkere tijd aan dan met de 1e nest. Je denkt,...och het zijn er maar 2 meer dan de vorige keer, maar het is tòch een enorm verschil in drukte in de nest, en vooral in de strijd om de tepel bij de moeder. Vooral omdat Kyra maar 9 tepels heeft, was het echt vechten voor de beste plaats aan moeders borst. Om te zorgen dat de grotere pups de kleintjes niet te veel wegduwden legden wij ze regelmatig opnieuw aan en hebben we de pups 3 weken bijgevoerd met flesjes met puppymelk, zodat alle10 pups gelijk opgingen. Toen de pups eenmaal het flesje kenden was het steeds een ware "veldslag" om het melkflesje. Ze waren er razend op. Het was een prachtig gezicht, en je krijgt een nog hechtere band met de pups daardoor. Alle 10 de pups zijn opgegroeid tot gezonde, mooie, maar vooral leuke en lieve weimaraners.

De reuen:

Charlie Of Kyrandors Home

Don Of Kyrandors Home

Arco Of Kyrandors Home

Sjen Of Kyrandors Home

Dutch Blue Of Kyrandors Home

Tocai Of Kyrandors Home

 

De teven:

Luka Of Kyrandors Home

Rayza Nova Of Kyrandors Home

Beau Of Kyrandors Home

Luna Of Kyrandors Home

De 2-jaarlijkse Jongehondendag van de Weimaranervereniging hebben we danook met 7 pups (3 families waren helaas verhinderd), Kyra en Ben bezocht, waarbij alle pups voor het eerst op hun exterieur gekeurd werden en met vader en moeder in de ring kwamen voor een algehele nestbeoordeling. Dit is altijd een hele leuke happening en een hele gezellige dag, een soort nestreünie, waar we altijd een "feestje" van proberen te maken met versnaperingen voor pupeigenaren, kinderen en honden. Iedereen vond het héél gezellig en ook heel leuk om de andere pups weer een keer terug te kunnen zien en onderling ervaringen en tips uit te wisselen. Ook konden de pupeigenaren bij diverse stands van de Weimaranervereniging alle informatie krijgen op velerlei gebied en op een informele manier kennismaken met de Weimaranervereniging en daarbij de sfeer van zo'n dag proeven.

Met een aantal pupeigenaren hebben we nog regelmatig kontakt, en vaak zoeken we elkaar zo nu en dan eens met de honden op, of we bellen of mailen met elkaar. Niets moet, alles mag (vrijheid-blijheid), maar de meesten vinden het nog steeds leuk om kontakt te onderhouden. Prima hoor !

 

 
 
Weimaraners Of Kyrandors Home || Dieze 85 || 5061 NW Oisterwijk || Tel. 013 - 5234550 || www.ofkyrandorshome.nl