Weimaraners

 

Of Kyrandors Home

     
 
 

 

F-nest 2011

 

 

Voor de 2e nest van Dzinny hebben we Ben vom Forsthaus Fasanerie gekozen vanwege zijn innemende, zachtmoedige karakter en zijn goede jachtkwaliteiten.

 

Gegevens dekreu:
Ben vom Forsthaus Fasanerie

WZB 390/06   DGStB 60430
HD B1
Exterieur: Vorzüglich/Sehr Gut = Vorzüglich
VJP 67 punten

HZP 172 punten.
VGP 273 III Preis
WF 1/WG 2

 

Na een moeizame bevalling zijn er op zondag 23 januari 2011 bij ons 7 pups geboren: 4 elegante teefjes en 3 stoere reutjes (waarvan het 3e

teefje helaas dood geboren) uit de combinatie Dzinny Of Kyrandors Home & Ben vom Forsthaus Fasanerie.

 

Ben is een stabiele duitse weimaranerreu, met een toegankelijk en zeer vriendelijk karakter waar wij ruim 2 jaar eerder al ons oog op hadden

laten vallen en die destijds dus al een onuitwisbare postieve indruk op ons had achtergelaten.

Voor Ben en zijn baasjes werd dit zijn 1e nest, dus zowel voor hen als voor ons was het spannend.

Ben wordt verder ook in de praktische jacht gebruikt in Duitsland, met name op de wilde zwijnen en beschikt danook over uitstekende jachtkwaliteiten wat blijkt uit de VJP, HZP en VGP-uitslagen. Maar naast een uitstekende jachthond is Ben een enorme knuffelkont en superlief

met kinderen en mensen.

 

Waarom deze combinatie ?

Omdat Dzinny qua kleur van het lichte type is (lichte neus, lichte ogen, lichte nagels, lichte kleur vacht), hebben wij bewust gekozen voor een reu met iets meer pigment. Ben lijkt verder qua lichaamsbouw, hoofd en type als 2 druppels water op Dizmo Of Kyrandors Home (een volle nestbroer van Dzinny en tevens dekreu). Dus qua exterieur en type vormen Dzinny & Ben o.i. een prima match. De 'plussen' die wij zoeken voor de nakomelingen van Dzinny qua exterieur en karakter vinden wij danook geheel terug in deze reu. Zo hebben wij getracht reu en teef elkaar te laten completeren tot (hopelijk) prachtige nakomelingen. Want tenslotte fokken wij niet louter en alleen uit liefde en idolaatheid met onze honden, maar zeker ook ter verbetering van het weimaranerras, zowel op gezondheid, karakter, jachtkwaliteiten alsook op exterieurgebied. 

 

Een héél leuk detail (vinden wijzelf tenminste): Dzinny heeft als geboortedatum 23 april, Ben heeft als geboortedatum 23 februari en onze eerste weimaranerreu Andor v.d. Drususbron was geboren op 23 januari 1988 en dat is dan precies weer 23 jaar geleden ! Toeval...? Toeval bestaat niet !

Wij hebben danook om bovenstaande bijzonderheden besloten het eerstgeboren reutje (Firas Andor) speciaal naar onze 1e weimaranerreu Andor te vernoemen.

Deze keer namen met een letter F. En wat is dat F...moelijk zeg om dan leuke, mooie en weimaranerwaardige namen te bedenken ! Dit keer geen thema voor de namen maar hebben wij getracht (waar mogelijk) in ieder geval enkele pups te vernoemen naar voorouders van Dzinny & Ben.

Wij hebben gekozen voor 2 mooie betekenisvolle voornamen per pup.

 

Al onze pups hebben inmiddels hun nieuwe 'thuis' gevonden:

 

Teven:

  • Fenja Faedra: (roepnaam: Floor - betekenis: bloem) Was meer dan welkom in Terneuzen bij Brenda & Raymond en hun 4 poezen (inmiddels verhuisd naar Limburg) en is hun 2e weimaraner en gaat jachttraining volgen.

  • Flora Faroah: (roepnaam: Bo - betekenis: knap, mooi, beschermer van de mensheid) Is in Deurningen gaan wonen bij (jager) Edwin & Marije en hun 2 zonen en is hun 1e weimaraner en gaat jachttraining volgen en zal actief op de praktische jacht ingezet gaan worden.

  • Fine Fahri: (roepnaam: Fahra - betekenis: beeldschoon) Heeft met haar komst Tom & Maureen in Doetinchem dolgelukkig gemaakt en is hun 1e weimaraner en tevens maatje van weimaraner Mac (van hun zoon) en gaat jachttraining volgen.

Reuen:

  • Firas Andor: (roepnaam: Biko - betekenis: vrijheidsstrijder,vredesstichter) Is vanwege teveel stressvolle veranderingen in zijn vorige thuissituatie herplaatst in Ommen bij Jos en Petra en hun 2 kinderen en is hun 2e herplaatsweimaraner en gaat veel (jacht)training volgen.

  • Fidar Farouk: (roepnaam: Floris - betekenis: florisant, bloeiend, bekoorlijk, voortvarend, met aanzien) Woont in Lochem bij Gerrit & Bernanda en is hun 3e weimaranerreu. Zij willen de duitse jachtproeven met hem gaan doen, alsook mag hij mee op jacht.

  • Forster Falcon: (roepnaam: Falcon - betekenis: valk; ontstaan uit het Germaanse "falk") Is naar Hoogvliet vertrokken en mag het gezinsleven van Annelies & Marco en hun zoon Guy gaan verrijken/completeren en is hun 2e weimaraner en gaat waarschijnlijk jachttraining volgen.

 

 
 
Weimaraners Of Kyrandors Home || Dieze 85 || 5061 NW Oisterwijk || Tel. 013 - 5234550 || www.ofkyrandorshome.nl