Weimaraners

 

Of Kyrandors Home

   
   
 

 

G-nest 2013

 

 

 

De 'zondagskinderen' van

Ben vom Forsthaus Fasanerie & Dzinny Of Kyrandors Home

zijn geboren op 10 maart 2013 !

Het zijn 4 stoere reutjes & 5 elegante teefjes !

 

 

Kijk voor updates van de nest bij 'ONZE NESTEN' en 'G-NEST' en voor foto's van de nest bij 'FOTO's'

De foto's van het G-nest kunt u ook via deze link vinden in het fotoalbum....

of volg onze weimaraners op: Facebook: www.facebook.com/OfKyrandorsHome  

 

Voor de laatste nest van Dzinny hebben wij wederom Ben vom Forsthaus Fasanerie gekozen vanwege zijn innemende, zachtmoedige karakter en zijn goede jachtkwaliteiten, maar zeker ook vanwege de (zowel innerlijk als uiterlijk) prachtpups, welke uit hun eerdere F-nest zijn geboren.

 

Gegevens dekreu:
Ben vom Forsthaus Fasanerie

WZB 390/06   DGStB 60430
HD B1
Exterieur: Vorzüglich/Sehr Gut = Vorzüglich
VJP 67 punten

HZP 172 punten.
VGP 273 III Preis
WF 1/WG 2


Na een goede bevalling zijn er op zondag 10 maart 2013 bij ons 10 pups geboren: 6 elegante teefjes en 4 stoere reutjes (waarvan het laatste teefje helaas dood geboren) uit de combinatie Dzinny Of Kyrandors Home & Ben vom Forsthaus Fasanerie.

 

Ben is een stabiele duitse weimaranerreu, met een toegankelijk en zeer vriendelijk karakter waar wij ruim 5 jaar eerder al ons oog op hadden laten vallen en die destijds dus al een onuitwisbare postieve indruk op ons had achtergelaten.

Voor Ben en zijn baasjes werd dit zijn 1e nest, dus zowel voor hen als voor ons was het spannend.

Ben wordt verder ook in de praktische jacht gebruikt in Duitsland, met name op de wilde zwijnen en beschikt danook over uitstekende jachtkwaliteiten wat blijkt uit de VJP, HZP en VGP-uitslagen. Maar naast een uitstekende jachthond is Ben een enorme knuffelkont en superlief met/voor mensen en kinderen.

 

Waarom deze combinatie ?

Omdat Dzinny qua kleur van het lichte type is (lichte neus, lichte ogen, lichte nagels, lichte kleur vacht), hebben wij bewust gekozen voor een reu met iets meer pigment. Ben lijkt verder qua lichaamsbouw, hoofd en type als 2 druppels water op Dizmo Of Kyrandors Home (een volle nestbroer van Dzinny en tevens dekreu). Dus qua exterieur en type vormen Dzinny & Ben o.i. een prima match. De 'plussen' die wij zoeken voor de nakomelingen van Dzinny qua exterieur en karakter vinden wij danook geheel terug in deze reu. Zo hebben wij getracht reu en teef elkaar te laten completeren tot (hopelijk) prachtige nakomelingen. Want tenslotte fokken wij niet louter en alleen uit liefde en idolaatheid met onze honden, maar zeker ook ter verbetering van het weimaranerras, zowel op gezondheid, karakter, jachtkwaliteiten alsook op exterieurgebied. 

 

Voor ons G-nest hebben wij de volgende, naar onze mening mooie en weimaranerwaardige, stamboomnamen voor onze pups gekozen.
 

Namen teven:

  • Ganya Gesha  (roepnaam: Pleun - betekenis: afgeleide naam van  Appolla: beschermvrouwe van de geneeskunst) is gaan wonen bij Frank en Ankie in Venray en is hun 1e weimaraner en gaat een opleiding tot 'hulphond' volgen.

  • Gentha Ghavi (roepnaam: Gentle - betekenis: lief, aardig) is al 25 jaar een grote wens van Will en Pieter die al vele honden opvingen en woont in Venlo. Nu is het dan eindelijk zover ! Het is hun 1e weimaraner.

  • Ghena Gaelle (roepnaam: Guusje - betekenis: gezegend, verheven, gewijd) is meer dan welkom bij Raymond en Brenda en haar 'grote zus' Floortje in Jabeek. Het is hun 3e weimaraner.

  • Ghitta Gaisha (roepnaam: Gaisha - betekenis: gezelschapsdame) is liefdevol opgenomen bij Lilian, Lambert en dochter Lynn in Sittard en woont daar met haar 'tante' Dayna. Het is hun 2e weimaraner.

  • Gyalta Gioya (roepnaam: Yalta - vernoemd naar een stad en tevens geliefd kuuroord aan de Zwarte Zee in de Ukraďne, bekend van "het verdrag van Yalta") is onze eigen 'nieuwe aanwinst' en blijft dus in Oisterwijk bij haar moeder Dzinny en haar oma Nova wonen. Ze zal door ons klaargestoomd worden voor de jacht en show en zal door Wim op de praktische jacht ingezet gaan worden op ons eigen jachtveld. Het is onze 5e weimaraner. We hebben er ontzettend veel zin in om het beste in haar naar boven te halen.

Namen Reuen:

  • Gabor Galle (roepnaam: Blue - betekenis: Blauw - vanwege de kleur van zijn touwtje) heeft met zijn komst Kirby en Twan dolgelukkig gemaakt, hij is hun 1e weimaraner en woont samen met hun Franse Bulldog genaamd: Murphy in Leende.

  • Golan Grayson (roepnaam: Golan - betekenis: kampioen) werd na 2 jaar wachten liefdevol omarmd door Monique en 'oom' Ceasar en woont in Oisterwijk, het is haar 3e weimaraner.

  • Goran Grover (roepnaam: Hunter - betekenis: Jager) Vond na 1 jaar een nieuw thuis bij José en Ton, hun 3 honden, 2 schapen, 4 paarden, 2 poezen, kippen en een kudde ganzen en woont aan het strand in Stavenisse waar hij zijn dosis energie dagelijks goed kwijt kan.

  • Givar Gomar (roepnaam: Gozer - betekenis: Bink, Gabber, Gast,  Kerel, Knaap, Knul, Peer, Pief, Snuiter ) is bij Carin en zoontjes: Joep en Goof gaan wonen in Koningsbosch en woont daar samen met hun Basset Fauve de Bretagne genaamd: Bisou. Het is haar 4e weimaraner.

De eerste ontmoeting met een konijn...

 

 

 
 
Weimaraners Of Kyrandors Home || Dieze 85 || 5061 NW Oisterwijk || Tel. 013 - 5234550 || www.ofkyrandorshome.nl