Weimaraners

 

Of Kyrandors Home

   
 
 

 

H-Nest 2016

 

 

 

Op 3 oktober 2016 is ons H-nest, ofwel ons 'koningsnest' van 5 teefjes & 5 reutjes geboren

uit de combinatie: Enno von den Wupperhöfen & Gyalta Gioya Of Kyrandors Home !

 

volg onze weimaraners op: Facebook: www.facebook.com/OfKyrandorsHome  

 

Voor de eerste nest van Yalta hebben wij Enno von den Wupperhöfen gekozen vanwege zijn stabiele, open en innemende karakter en zijn uitmuntende jachtkwaliteiten, maar zeker ook vanwege zijn indrukwekkende verschijning.

 

Gegevens dekreu:
Enno von den Wupperhöfen
WZB 417/09   DGStB 63026
HD B1
Exterieur: Sehr Gut/Sehr Gut = SEHR GUT

VJP 63 punten

HZP 1726punten.
VGP 340 Ie Preis
WF 1/WG 2

Nachsuchenhund des LJV MV

Totverbeller

Suchensieger

BTR

SchwN (S)

SW I/Suchensieger

Nutzwildschleppe 800 en 1200 m.


Na een goed vlottende bevalling zijn er op maandag 3 oktober 2016 bij ons 10 pups geboren: 5 elegante teefjes en 5 stoere reutjes uit de combinatie
Enno von den Wupperhöfen & Gyalta Gioya Of Kyrandors Home.

 

Enno is een stabiele duitse weimaranerreu, met een open en innemend karakter.

Voor Enno en zijn baasjes werd dit zijn 2e nest, maar tevens hun 1e nest in Nederland !

Enno wordt door zijn eigenaar veel in de praktische jacht gebruikt op hun eigen jachtgebied in Duitsland, samen met zijn prachtige zoon Aris. Zowel vader Enno als zijn zoon Aris hebben op ons een hele goede en vriendelijke indruk gemaakt.

Het leuke is dat Enno een zoon van Anro von der Habichtseiche (vader van ons E-nest) is !

 

Waarom deze combinatie ?

Omdat Yalta qua kleur van het lichte type is (lichte neus, lichte ogen, lichte nagels, lichte kleur vacht), hebben wij wederom bewust gekozen voor een reu met iets meer pigment. Ook hopen wij met Enno meer 'body' op de pups te krijgen om zo het echte 'oude type' weimaraner vast te houden. Qua exterieur en type vormen Yalta & Enno o.i. danook een prima match. De 'plussen' die wij zoeken voor de nakomelingen van Yalta qua exterieur en karakter vinden wij danook geheel terug in deze reu. Zo hebben wij getracht reu en teef elkaar te laten completeren tot (hopelijk) prachtige nakomelingen. Want tenslotte fokken wij niet louter en alleen uit liefde en idolaatheid met onze honden, maar zeker ook ter verbetering van het weimaranerras, zowel op gezondheid, karakter, jachtkwaliteiten alsook op exterieurgebied. 

 

Voor ons H-nest hebben wij de volgende, naar onze mening mooie, weimaranerwaardige, stamboomnamen voor onze pups gekozen.
 

Naamskeuzes met de betekenissen:

 

TEVEN
Hazel Hatice (bevelhebber / vroeg geboren) roepnaam: Hazel heeft een gouden mandje gekregen bij Lieke en Stijn in Eindhoven en mag eerst een lekker ontdeugende pup zijn maar er gaat wel degelijk (jacht) mee getraind worden.
Hilden Hayden (de moedige heldin/strijd(st)er / van de vallei) roepnaam: Haifa (slank) was meer dan welkom bij jager John en Jolanda in Moerdijk en mag opgroeien bij Jazz (dochter van Beau Of Kyrandors Home) en zal na de gebruikelijke puppy- en gedragstrainingen klaargestoomd worden voor de praktijkjacht !
Helvi Havva (boodschapper van Zeus / adem van leven) roepnaam: Haika is het gedroomde hondje voor Annerieke en Xander in Eindhoven welke (jacht)trainingen met haar gaan volgen.
Hilmy Hope (parel; wilskrachtige beschermer / hoop) roepnaam: Hilmy is helemaal op haar plaats bij Miriam en Martijn in De Meern. Ook zij gaan met haar (jacht) trainen.
Huntley Hayley: (heldin van de jager`s vlakte / held(in)) roepnaam: Hayley was meer dan welkom bij en gewenst door Claudia, Peter en dochters in Eindhoven. Claudia gaat met haar de (jacht)trainingen volgen.

 

REUEN
Helmer Hummer (sterk; stevig / dier; roepnaam) Hero is de 3e weimaraner van jager Karel en Tineke en mag opgroeien bij 'oom' Cazar Of Kyrandors Home en zal klaargestoomd worden voor de praktijkjacht op zijn eigen jachtgebied.
Harley Horton (hazenveld; vrij man / van het grijze verblijf) roepnaam: Ike is de zo lang gehoopte, verwachte en meer dan gewenste nieuwe weimaraner van Rob en Hanny in Kerkrade en is na Dizmo hun 2e Of Kyrandors Home-reu. Ze hebben grootse plannen op het gebied van de jacht, show en later (hopelijk) als dekreu met hem ! Wij zullen hen daar graag bij ondersteunen !
Homer Hivar (belofte / behoeder; beschermer; boogschutter; een noorse God) roepnaam: Hivar mag opgroeien bij weimaraner Figo, Gerdy en Marc in Nunspeet. Er gaat volop (jacht) met hem getraind worden. Zij hebben als bescheiden doel met hem: deelname aan de Nimrod ! Daar gaan we hen graag aan houden.
Harper Hurby (harpist / uitgesproken legerheerser) roepnaam: Riff is de 2e Of Kyrandors Home weimaraner van Jennifer en Frans in Breda. Een half jaar na het overlijden van hun vorige reu: Sjen Of Kyrandors Home was er opnieuw ruimte in hun huis en hart voor Riff.
Hudson Hopper (zoon van de man met de hoed / Spring graag, springer; hopplukker) roepnaam: Hyozef is na teef Luka de 2e Of Kyrandors Home weimaraner van Esther en André in Santpoort-Noord. Esther gaat met hem de (jacht)trainingen volgen. Wij hebben daar danook alle vertrouwen in !

 

 
 
Weimaraners Of Kyrandors Home || Dieze 85 || 5061 NW Oisterwijk || Tel. 013 - 5234550 || www.ofkyrandorshome.nl