Weimaraners

 

Of Kyrandors Home

   
 
 

 

Onze weimaraners

 

 

 

 

Anne-Marie is van jongs af aan thuis opgegroeid met duitse staanders en de jacht. Zo heeft haar vader ruim 50 jaar actief op zijn eigen jachtgebied gejaagd en is Anne-Marie dus met de jacht en alles daaromheen grootgebracht.

Anne-Marie is van kleins af aan al een echte dierenliefhebster. Haar vader heeft haar daarnaast ook veel liefde voor de natuur bijgebracht.

Anne-Marie en haar vader zijn met dieren altijd 2-handen-op-1-buik geweest. Allerlei gevonden, gewonde en ouderloze dieren werden steevast bij hen thuis gebracht, variërend van steenuiltjes, een nestje wilde konijntjes, een nestje koolmeesjes, goudfazant, duif, geit, hond, kat, etc… werden door hen opgevangen, grootgebracht, weer uitgezet of aan de rechtmatige eigenaar teruggegeven en verzorgd zolang als nodig was (deze ‘reputatie’ hadden zij in het dorp dat alles qua gewonde, verloren en hulpbehoevende dieren bij hen gebracht kon worden).

 

Wim is later ook met de jachtpassie besmet geraakt en heeft met zijn schoonvader nog ruim 12,5 jaar samen op zijn jachtveld gejaagd waarna hij 'zijn jacht' aan Wim heeft overgedragen om zo de jachttraditie voort te zetten, waardoor Wim nu beschikt over zijn eigen jachtveld.

Wim gaat danook geregeld met onze honden naar zijn eigen jachtveld waar zij actief hun jachtinstinct ten volle kunnen en mogen benutten op de praktijkjacht.

Met veel respect voor de natuur en het beheren van vooral een gezonde wildstand wordt door Wim steeds met gezond verstand, gevoel en passie en steeds veilig gejaagd !

 

Hiernaast vindt u een in 2008 gepubliceerd artikel over ons en onze honden.                     

                                                      

                                                                                                           

 

Rectificatie: Op het kussen van links naar rechts: Nova - Kyra - Dzinny

                                                                                                  Klik op de afbeelding voor een groter formaat

 

 
 
Weimaraners Of Kyrandors Home || Dieze 85 || 5061 NW Oisterwijk || Tel. 013 - 5234550 || www.ofkyrandorshome.nl